Aktsiiside laekumine kuivas kokku

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tankla.
Tankla. Foto: Eero Vabamägi

Viimaste kuude maksulaekumine näitab, et veebruaris enne aktsiisimäärade tõusu suurenesid hüppeliselt nii kütuse- kui ka alkoholiaktsiisi laekumised, mis aga märtsikuust kümnete miljonite eurode võrra langesid.

«Hea oleks teada seda valuläve, kui palju peaks tarbimine vähenema, et valitsus hakkaks vaatama, kas järgmise aasta aktsiisitõusul on mõtet,» jäi Eesti Õliühingu juht Toomas Saks tuleviku osas pessimistlikuks, kirjutab Äripäev.

Statoili, uue nimega Circle K, peadirektori Kai Realo sõnul mõjutab mootorikütuste hinnavahe Lätiga enim transpordiettevõtteid, kes teevad rahvusvahelisi vedusid ning kes nüüd tangivad pigem Lätis.

«Tõenäoliselt taandub varumise mõju maksulaekumisest sügiseks ehk siis on alkoholi- ja kütuseaktsiisi laekumised taas võrreldavad eelmise aasta sama ajaga,» ütles maksuameti avalike suhete juht Rainer Laurits. Esialgu viimaseid maksulaekumisi tutvustades prognoositi aga taastumist suveks.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles