Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Tasub teada – halvim koht külmikus

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Hanneli Rudi
Copy
Külmiku koristamine ja roiskunud toidu äraviskamine tasub end ära.
Külmiku koristamine ja roiskunud toidu äraviskamine tasub end ära. Foto: SCANPIX

Toidu säilimine ja selle kvaliteet võivad külmikus sõltuda ka sellest, millisel riiulil see asub.

Külmkapi riiulitel on erinev temperatuur, selgitas portaalile Tech Insider kokk Daniel Norton. Norton töötab idufirmas Innit, mis õpetab kogutud andmeid analüüsides inimesi efektiivsemalt süüa tegema.

Kõrgematel või ukse küljes asuvatel külmkapi riiulitel on temperatuur tavaliselt soojem kui mujal külmikus. Need on ka halvimad kohad, kus hoida madalat temperatuuri nõudvaid toiduaineid nagu näiteks piim või toores liha. Neid n-ö kõrge riskiastmega toiduaineid tuleb hoida kindlal temperatuuril, vastasel juhul hakkavad seal vohama bakterid. Selliseid toiduained tuleb hoida  külmiku kõige jahedamas kohas, näiteks madalamatel riiulitel või tagaseina ääres.

Tagasi üles