Tallinna tarbijakaitse teenistus avastas olulisi hinnatõuse

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euro tuleku eel pitsitab tarbijaid  hinnatõus.
Euro tuleku eel pitsitab tarbijaid hinnatõus. Foto: Karikatuur: Urmas Nemvalts

Tallinna ettevõtlusameti hinna- ja tarbijakaitse teenistus on hinnamuutusi kontrollides avastanud rea olulisi hinnatõuse nii kaubanduses kui teeninduses.


Kontrollitud 101-st ettevõttest olid võrreldes möödunud aasta detsembrikuuga hinnad tõusnud 18-s: 14-s kaupluses, ühes toitlustusettevõte ja kolmes teenindusettevõttes.

Kui näiteks pesupulber «Tide» maksis enne poes 1.34 eurot, siis nüüd 1.53 eurot (tõus 14 protsenti), šampoon enne 1.85 eurot, siis nüüd 2.29 eurot (tõus 23,8 protsenti), suhkur enne 0,82 eurot, nüüd 1,10 eurot (34 protsenti).

Seoses eurole üleminekuga on Tallinna tarbijakaitse teenistus tähelepanu alla võtnud ka kaupade ja teenuste hindade ümberarvestamised eurodest kroonidesse ja vastupidi. Reidide käigus kontrollitakse, et inimesi ei petetaks ja hindasid ei ümardataks ülespoole. Jälgitakse ka, kas ausa hinnastamise kokkuleppega liitujad on sellest kinni pidanud.

Hinna-ja tarbijakaitse teenistus kontrollis ajavahemikul august 2010 kuni 11.jaanuarini sel aastal 511 ettevõtet, neist 294 ettevõtet rikkus eurodes hinna avaldamise nõudeid: kas kasutati vale kurssi hinna ümberarvestamisel, ümardati valesti hinna arvutamisel või olid hinnad ainult eurodes avaldatud.

Tallinna hinna- ja tarbijakaitse teenistus palub kõigil linlastel, kes tuvastanud mõne rikkumise, teatada sellest Tallinna tarbijakaitse teenistusele telefonil 6404232 või e-kirjaga aadressil tarbijainfo@tallinnlv.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles