Eesti parimaks valitud juht: mul on viltuminekutes must vöö

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Raasuke.
Erkki Raasuke. Foto: Liis Treimann

Eesti parimaks valitud juhil, LHV Panga juhatuse esimehele Erkki Raasukesele meeldib visata nalja, et tal on viltuminekutes must vöö, avaldades ka ühe altmineku. 

Kas sa oled praegu selline juht nagu sa oled tahtnud olla?

Ma ei ole kunagi mõelnud, et ma tahan olla juht. Kas ma suuresti olen iseendaga rahul? Kui just parajasti ei ole olnud viimane tagasisidesessioon ja sealt pihta saanud, siis hetketi võiks mõelda, et võib-olla on täitsa okei, aga õppimisruumi on, oioi kui palju. Samas on mul keskne osa, audentsus ja seda peagi minema väga välja väänama. Piisab, kui olla sellest teadlik ja siis proovida ennast rakendada sellistesse situatsioonidesse, kus minu tüüpi inimene töötab.

Sa oled juhtinud aastakümneid. Kuidas oled selle aja jooksul muutunud?

Küllap olin algusaegadel kandiline ja teravate servadega, ka tarbetu rapsija. Kindlasti jäi töösid tehes ka kriimustusi maha. Täna näen, et peaaegu kõiki olukordi on võimalik austusväärselt ja lugupidavalt lahendada. Võib-olla ärritun vähem, külma pead on rohkem, aga samas küllap ma ikkagi suures olen see materjal mis ma olen. Kui nüüd midagi väga dramaatlist ei juhtu, siis ma väga palju ei muutu ju.

Too välja üks asi, mis on nihu läinud, kuid palju õpetanud?

Ma vahest olen öelnud, et mul on must vöö nendes, kuidas asjad on viltu läinud. Õppida, kuidas asju hästi teha, on väga, väga palju. Küllap ongi juhtimises  palju neid erinevaid viise asjade tegemiseks. Kui mõnest episoodist rääkida, siis möödunud majandusbuum, mille üles ehitamisel läksid paljud asjad viltu. Olen ka üsna valjuhäälselt nendest õppetundidest rääkinud. Samas olen üllatunud, kui kiiresti me asjad ära unustame. Eesti finantssektor on suuresti unustanud, miks ja kuidas asjad läksid viltu. Kui oleksime täna samasuses mullistuvas keskkonnas, teeksime kardetavasti neid samu vigu uuesti.

Mis vigu isiklikult toona tegid?

Nuusutasime meeskonnana väga paljud teemad ja ohud ära, aga me ei teinud piisavalt või olime liiga pehmed, aeglased. Vast suurim õppetund ongi see, kui oled seisukohale või otsusele jõudnud, siis järgmisel korral samasuguses olukorras saavad asjad ellu viidud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles