Kauplused osteti suhkrust tühjaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiili tänava Maxima suhkruriiulitel valitses eile tühjus. Suhkruta ostjad siiski ei jäänud – kilosed pakid olid hunnikus müügialusel.
Kiili tänava Maxima suhkruriiulitel valitses eile tühjus. Suhkruta ostjad siiski ei jäänud – kilosed pakid olid hunnikus müügialusel. Foto: Liis Treimann

Kaupluseketid kinnitavad, et aasta esimesel nädalal osteti hinnatõusuhirmus mitu korda rohkem suhkrut kui tavaliselt. Osa kauplusi kehtestas suhkrupaanika tõttu müügipiirangud.

Suhkrumüük suurenes järsult eelmise nädala alguses, kui hakkasid levima kuuldused suhkru hinna tõusust. Rimis kasvas suhkrumüük esmaspäeval kolmandiku võrra ning tegi rekordeid nädala lõpupoole.

«Neljapäeval ja reedel müüsime pea seitsmekordse tavapäeva koguse ehk päevaga nädala jagu suhkrut. Nädalavahetusel müük küll vähenes, aga jäi tavalise talvise müügipäevaga võrreldes siiski kolmekordseks,» kirjeldas suurt suhkrumüüki Selveri keti avalike suhete juht Annika Vilu.

«Ilmselt oli languse põhjuseks asjaolu, et kõige odavam, 80 eurosenti (12,50 krooni kilo) maksev suhkur sai paljudes kauplustes otsa,» kommenteeris Vilu suhkrumüügi vähenemist.

Maxima kaupluseketi avalike suhete juhi Erkki Erilaiu sõnul on aasta esimese üheksa päevaga ära ostetud üle 200 tonni suhkrut – kogus, mille kauplusekett plaanis müüa kogu jaanuarikuu jooksul.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles