Harjumused ei tee sind edukaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Just siis, kui sa arvasid, et oled näinud viimast «igapäevaste harjumuste» nõuannete nimekirja, ilmub juba järgmine.

Nägin hiljuti ühte, mis sedastas, et kuna Mark Zuckerbergil ja Larry Page'il olid mentorid, siis see tähendab, et mida enam mõjutajaid, kontakte, sul on, seda suuremad on su eduvõimalused, vahendab Entrepreneur.

See argument ei päde – Zuckerberg ja Page ei kohtunud Steve Jobsi ja Eric Schmidtiga oma konkaktivõrgustike kaudu.

Ning kuigi kontaktivõrgustik on suur vara, siis sa tõenäoliselt et kohtu oma suurimate mõjutajatega selle käigus.

Harjumused ei määra ega alati ka mõjuta seda, kuidas asjad sinu jaoks välja kujunevad. Ent siiski on olemas asjad, mis võivad aidata sul edukam olla.

Tee oma tööd

Tööeetika on kõike alus, ole sa siis insener, näitleja või torumees. See tähendab, et kõige olulisem on teha töö ära ja teha see õigesti.

Võta tarku riske

Eesmärk ei ole võtta suurimaid riske, vaid pigem vähima riskiga saada suurim hüvang. Kui sa tunned, et näed suurepärast võimalust, haara sellest kinni.

Tee häid valikuid

Edu põhineb parimal saadaoleval infost ja kõhutunnetusest tulenevaist headest otsustest.

Ole nähtav

Kui sa välja ei lähe, siis sind ei märgata ning sa ei kohtu ka inimestega, kes võiksid sind edasi aidata. Selle jaoks tuleb olla nähtav.

Raja suhteid

Kontaktide loomine on kavatsusi varjamata sääraste uute inimestega kohtumine, kes võivad sind ühel päeval aidata. Ma pole seda 30 aasta jooksul kordagi teinud. Aga mu suurepärane kontaktivõrgustik koosneb inimestest, kellega tutvumist siiralt naudin ning keda aitan, kui oskan.

Tööta palju

Kas ma mainisin, et sa pead kõvasti tööd rabama? Mõned ütlevad, et «tööta nutikalt,» aga minu arvates tuleks töötada palju ja teha nutikaid otsuseid. Ja ära unusta järjekindlust. Vastupidavus on ärimaailma ülistamata kangelane.

Keskendu olulisele

Mõista, mille tegemist sa armastad ning püüa seda teha paremini, kui keegi teine. Kui asi puudutab su karjääri, siis keskendu olulisele ning unusta kõik kiirnõuanded edule. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles