Eelarvevõitlus: Hispaania vibutab volinikele punast rätikut

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Härjavõitlus
Härjavõitlus Foto: SCANPIX

Hispaania peaministri kohusetäitja Mariano Rajoy valitsus on pannud proovile eurovolinike kannatuse, sõites eelarvepuudujäägiga üle piiri juba neljandat aastat jutti.

Täna kogunevad volinikud asja arutama, kirjutab Bloomberg. Neil seisab ees ebamugav valik: kohusetundlikult numbreid lugevad alluvad soovitavad sanktsioone Hispaania suhtes, kus seisavad ees teised üldvalimised kuue kuu jooksul.

Kui volinikud oma töötajate nõu kuulda võtavad, otsustavad nad, et Hispaania on hoolimata korduvatest hoiatustest vältinud meetmeid oma puudujäägi korrigeerimiseks.

See avaks ukse mitte üksnes sanktsioonidele, vaid Euroopa Liidu inspektorite tagasipöördumisele Madridi ning isegi trahvile.

Enne trahvi määramist peaksid komisjoni negatiivse hinnangu heaks kiitma ka Euroopa Liidu rahandusministrid.

Volinike nõunike hinnangul peaks komisjon kindlasti Hispaania käsile võtma – või riskima sellega, et reegleid ei võeta enam tõsiselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles