Itaalia riigivõlg lõi kõigi aegade rekordi

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: x

Käesoleva aasta märtsis saavutas Itaalia riigivõlg ajaloolise kõrgtaseme ehk 2,228 triljonit eurot, selgub keskpanga andmetest.

Senine rekord 2,218 triljonit eurot pärines 2015. aasta märtsist, vahendab Dienas Bizness.

Võrreldes veebruariga on Itaalia võlakoormale lisandunud 14 miljardit eurot. Eurostati andmetel moodustas Itaalia riigivõlg 2015. aasta lõpu seisuga 132,7 protsenti riigi sisemajanduse kogutoodangust (SKT).  

Samal ajal on paljud Itaalia pangad hädas kapitalinappusega ning on lookas 360 miljardi eurose hapude laenude koorma all, millest 200 miljardit on ülihapud, kirjutas hiljuti Financial Times.

Panganduse toestamiseks lõi Itaalia valitsus avariifondi Atlas, millesse nende nägemuse järgi panustaksid Itaalia suurpangad, kindlustajad ja pensionifondid. Atlas peaks osutuma 5 miljardi euro suuruseks, kui kellelgi ei ole aimu, kui palju raha pankade kapitaliauku tegelikult toppida tuleb.

Bernsteini analüütikute rehkenduse järgi jääb Itaalia pankadel pärast provisjone alles 80 miljardi euro jagu hapusid laene. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles