Üürielamust huvitatud omavalitsused saavad valida kolme toetusvõimaluse vahel

Siiri Liiva
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üürimaja Pärnus
Üürimaja Pärnus Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Uuest aastast on võimalik nendel valdadel või linnadel, kes tahavad endale munitsipaalset üürimaja, valida kolme toetusmeetme vahel: otsetoetus, käendus ja maataotlus.

«See kõnepruuk - riiklikud üürielamud - ei ole väga täpne. Tegemist on siiski üürikorteritega, mis on initsieeritud kohalike omavalitsuste poolt,» rääkis eilses Vikerraadio Reporteritunnis ettevõtlusminister Liisa Oviir.

Ta selgitas, et riik kui selline ei hakka ise ühtegi üürimaja ehitama, vaid see teevad kohalikud omavalitsused koostöös ettevõtjatega läbi riigi poolt pakutavate rahastusmeetmete selleks, et parandada piirkondade konkurentsivõimet ja ettevõtlust.

Kuigi  hetkel on meetme täpsemad tingimused veel väljatöötamisel, loodab ettevõtlusminister jõuda nendega valitsusse sügisel. «Meede jõustub 1. jaanuaril [2017 - PM], mis tähendab, et kohe on esimestel kohalikel omavalitsustel võimalik taotleda sellest meetmest toetust,» rääkis Oviir.

Kuigi meetme tingimused on alles välja töötamisel, tõi minister välja, et omavalitsustel saab olema võimalus valida kolme erineva meetme vahel: otsetoetus, käendus ja maataotlus. «See, milline omavalitsus saab selle esimese piloodi, sõltub sellest, kes täpselt tulevad taotlema. Mis aga valitsus on ütelnud - on teatud prioriteetsemad piirkonnad, nagu näiteks Ida-Virumaa ja Kagu-Eesti,» märkis Oviir.

Kuula riiklike üürimajade teemadel pikemalt Vikerraadio Reporteritunnist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles