IMF: Venemaa majandusolukorra paranemine on Balti riikidele kasulik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Nemvalts

Venemaa majanduslangus peaks sel ja järgmisel aastal järele andma, mis avaldab positiivset mõju Balti riikide majandusele, ütles Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) arenevate riikide osakonna juhataja Anna Iljina esmaspäeval ajakirjanikele.

Eelmisel aastal vähenes Venemaa sisemajanduse koguprodukt (SKP) 3,7 protsenti. See avaldas mõju riikidele, mis Venemaale ekspordivad. Sel aastal peaks langus märksa väiksemaks jääma ja järgmisel aastal tekkima juba kasv, mis on hea uudis kaubanduspartneritele, selgitas ta, vahendab BNS.

Ökonomist tõdes, et Balti riigid on Venemaa-ekspordi vähenemise paindlikult üle elanud ja suutnud edukalt leida uusi turge. Balti riigid ja eriti Leedu on osutunud väga paindlikuks ekspordi ümbersuunamisel.

IMFi prognoosi kohaselt kasvab Leedu majandus sel aastal 2,7 protsenti, Läti majandus 3,2 ja Eesti majandus 2,2 protsenti. Järgmisel aastal kiireneb fondi hinnangul majanduskasv 0,4-0,6 protsendi võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles