Gild Arbitrage on tagastanud poole laenatud rahast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Protsent.
Protsent. Foto: Margus Ansu

Mõne aasta eest laenude tasumisega hätta jäänud ja hiljem need võlakirjadeks konverteerinud riskikapitalifond Gild Arbitrage on aastavahetuse seisuga tagastanud võlausaldajatele poole neilt laenatud rahast.

Gild Arbitrage'i fondijuht Tõnu Pekk selgitas, et detsembrikuu lõpus lunastas fond 35,7 protsenti emiteeritud võlakirjadest ning seega on fond alates võlakirjade esmalevitamisest 2009. aasta septembrikuus maksnud võlausaldajatele tagasi kokku 11,2 miljonit eurot. «Eeltoodust tulenevalt on võlausaldajad saanud tagasi keskmiselt üle 50 protsendi fondile laenatud rahast,» märkis ta.

Pärast viimast võlakirjade lunastamist möödunud aasta lõpus oli Gild Arbitrage'il lunastamist ootavaid võlakirju järel veel ligi 12,97 miljonit, mille koguväärtus koos intressidega oli ligi 15,32 miljonit eurot.

Küsimusele fondi varade realiseerimise kohta vastas Pekk, et fondi varade hulgas toimunud muutustest saab ülevaate fondi aastaaruandest, mis avalikustatakse eeldatavasti märtsis-aprillis.
Gild Arbitrage'i probleemid algasid 2008. aastal ning fond peatas osakute väljastamise ja lunastamise. Fond ei suutnud tasuda investeeringute tegemiseks kaasatud laene. 2009. aastal õnnestus fondil tasumata laenud konverteerida kolme aasta pikkusteks võlakirjadeks.

Varem tegeles Gild Arbitrage'i juhtimisega investeerimispank Gild Bankers. Pekk omandas 75 protsenti Gild Arbitrage'i fondivalitsemisettevõttest GA Fund Management eelmise aasta alguses.
Gild Arbitrage tegi muu hulgas mitmeid suuri investeeringuid Armeeniasse, Ukrainasse ja Bulgaariasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles