Valitsuse toetus Ida-Virumaale ei pruugi piirkonda päästa

Jelena Poverina
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Uglov
Oleg Uglov Foto: Peet Langovits

Aprilli lõpus lubas valitsus, et neile Ida-Virumaa  ettevõtjatele, kes loovad kuus vähemalt 20 töökohta, maksab riik poole uute töötajate palgast kinni. Kohalikud ettevõtjad tervitasid otsust, kuid märgivad kriitiliselt, et toetus on mõeldud suurtele ettevõtetele ning kui suhted Venemaaga ei parane, on küsitav, kas üldse leidub piirkonnast huvitatud investoreid.

OÜ NTT toodab Narvas lauatennisereketeid. 40 protsenti toodangust eksporditakse Venemaale, ülejäänu Euroopasse. Eelmisel aastal vähenes tootmine kaks korda, vähenes nii eksport Venemaale kui ka Euroopasse.

«Inimesed tunnevad tuleviku suhtes ebakindlust ja seepärast müüvad spordikaubad väga halvasti,» ütles ettevõtte omanik Oleg Uglov. Ta lisas, et ettevõtjaid, kes oleksid Ida-Virumaal võimelised looma korraga 20 töökohta, on väga vähe ning kui suhteid idanaabriga ei parandata, siis ei tule ükski investor niikuinii Ida-Virumaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles