Trilini Energy ja Gazprom sõlmisid Eesti Gaasi ostu-müügilepingu

Birgit Podelsky
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PM/SCANPIX BALTICS

AS Infortar tütarettevõte Trilini Energy OÜ sõlmis täna Gazpromiga lepingu AS Eesti Gaas 37 protsendi aktsiate omandamiseks, lepingu jõustumisel ja konkurentsiameti loa korral suureneb Trilini Energy osakaal Eesti Gaasis 88 protsendini.

«Liigume vastavalt oma tegevusplaanile edasi – veebruaris ostsime 51 protsendi suuruse osaluse Fortumilt, nüüd 37 protsendise osa Gazpromilt. Gazpromile esitatud pakkumine oli sama mis Fortumile,» märkis AS Infortar juhatuse liige ja AS Eesti Gaas nõukogu esimees Ain Hanschmidt pressiteates.

«Järgmise etapina oma osaluse suurendamisel asume läbi rääkima Itera Latvijaga, millele kuulub kümme protsenti Eesti Gaasi aktsiatest ning seejärel väikeaktsionäridega,» sõnas Hanschmidt.

OÜ Trilini Energy sõlmis käesoleva aasta 23. veebruaril Fortum Heat and Gas OY-ga lepingu AS-is Eesti Gaas 51 protsendi suuruse aktsiapaki ostuks. Märtsis andis konkurentsiamet ettevõttele loa Eesti Gaasi omandamiseks. Aprillis valis Eesti Gaasi üldkoosolek ettevõttele uue nõukogu, kes kinnitas juhatuse esimeheks Ants Nooda.

AS Infortar on 404 miljoni euro suuruse omakapitaliga investeerimisettevõte, mille tegevusvaldkonnad on laevandus, kinnisvara, hotellindus ja trükitööstus. Lisaks 38-protsendilisele osalusele AS-is Tallink Grupp kuulub AS-i Infortar investeeringute portfelli ka ligikaudu 90 000 ruutmeetrit erinevaid hotelli- ja spaakinnistuid Tallinnas ning üle 350 000 ruutmeetri maad Tallinnas ja selle ümbruses. AS Infortar on trükikoja AS Vaba Maa omanik ning ostu- ja meelelahutuskeskuse Tallink City arendaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles