Räniorgu tabas aasta alguses suur koondamislaine

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silicon Valley sünnikoht
Silicon Valley sünnikoht Foto: AP / Scanpix

USA IT-tööstuse Mekana tuntud San Francisco lahe piirkonnas koondati esimeses kvartalis kokku üle kolme tuhande tehnoloogiatöötaja ehk kaks korda enam kui mullu samal ajal, kirjutab Mercury News.

Täpsemalt koondati käesoleva aasta esimese kolme kuu jooksul  Santa Clara, San Mateo, Alameda ja San Francisco maakondades kokku 3135 tehnoloogiatöötajat, mullu oli selleks numbriks aga 1515.

Tugeva panuse andis käesoleva aasta tulemusele internetifirma Yahoo!, kus kärpekirves tabas kokku 279 inimest. Suurimate koondajate seas olid veel Autodesk ja Toshiba vastavalt 71 ja 50 töötajaga.

California osariik koondamisandmeid ainult nende ettevõtete kohta, kus on 50 või rohkem töötajat, mis tähendab, et reaalne koondatud inimeste arv on ilmselt märgatavalt suurem.

«Laienemine on kestnud juba seitse aastat, seega on loogiline, et ühel hetkel peab see langusele pöörduma,» kommenteeris Wells Fargo vanemökonomist Mark Vitner. «Minu üldise tunde järgi hakkab tõusulaine taanduma. See ei tähenda, et majanduslangus oleks kohe järgmise nurga taga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles