Neli tüüpviga, mis võivad kandidaatidele töövestlusel saatuslikuks saada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töövestlus
Töövestlus Foto: SCANPIX

Personalifirma WayUp tegevjuht Liz Wessel selgitas Business Insiderile, millised on kõige levinumad vead, mida kandidaadid tööintervjuudel teevad.

Närvilisuse tunnistamine

Kuigi paljudele kandidaatidele tundub, et intervjueerijale oma närvilisuse tunnistamine on märk aususest, mis võib inimesi lähendada, siis tegelikult annab see hoopis negatiivse efekti.

Tööandjad ootavad, et edukas kandidaat on täiskasvanulik, jääb surve all rahulikuks ning saab hakkama erinevate tööelus ette tulevate stressirohkete olukordadega.

Kodutöö tegemate jätmine

Tööintervjuuks tuleb alati korralikult valmistuda. Kindlasti tuleks teha endale selgeks palkava ettevõtte või organisatsiooni olemus, ajalugu ning selle juhtivtöötajate taust.

Tööandjad tahavad intervjuul näha, et sa oled oma kodutöö ära teinud, et sa oled kursis ettevõtte ja selle tegevusega. Korralik kodutöö aitab hiljem tööandjale esitada ka sügavamaid ja intelligentsemaid küsimusi.

Küsimustele paari sõnaga vastamine

Intervjueerijad ei oota ühe-kahesõnalisi vastuseid - nad tahavad, et sa räägiksid neile enda kogemustest ja teadmistest pikemaid lugusid. Eriti käib see eelmisi töökogemusi puudutavatele küsimustele vastamise kohta, kuna sul avaneb võimalus rõhutada enda häid külgi ja tulemuslikkust.

Räägi sellest, kuidas sa suutsid probleemidele lahendusi leida, kuidas sa uusi asju õppisid, kuidas sa tõid organisatsioonile kasu.

Oma küsimustest loobumine

Pea iga tööintervjuu lõpus on ka kandidaatidel võimalik mõned küsimused tööandjale esitada. Kuigi see võib pealtnäha tunduda formaalsusena, on tegu väga olulise osaga tööintervjuust. Küsimustest loobumine või väide, et said kõigile oma küsimustele töövestluse käigus juba vastused, ei näita sind eriti heas valguses. Küsimuste puudumine näitab sinu vähest kaasatust või oskamatust kiirelt otsuseid vastu võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles