Mossack Fonseca kaebab Panama dokumendid lekitanud ICIJ kohtusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mossack Fonseca peakorter Panamas
Mossack Fonseca peakorter Panamas Foto: Ed Grimaldo/AFP

Panama dokumentide skandaali keskmes olev advokaadibüroo Mossack Fonseca kavatseb esitada hagi dokumendid avaldanud Rahvusvahelise Uurivate Ajakirjanike Konsortsiumi vastu (ICIJ).

Mossack Fonseca ärgitas ICIJd andmebaasi mitte avaldama, kuid konsortsium tegi seda ikkagi.

«Konsortsium sundis meid alustama agressiivset õiguslikku tegevust, et kaitsta meid sellistest tegevustest, mis tuleb kuritegudena viia asjassepuutuvatesse ametitesse,» teatas firma teisipäeval.

Rahvusvaheline Uurivate Ajakirjanike Konsortsium (ICIJ) avaldas 3. aprillil Mossack Fonsecast lekitatud dokumentidele toetuva ajakirjandusliku uurimustöö, millest selgub, kuidas maailma rikkad ja mõjuvõimsad inimesed kasutasid aastatel 1977-2015 oma varade varjamiseks panku, õigusbüroosid ja riiulifirmasid.

ICIJ avalikustas 9. mail andmebaasi rohkem kui 200 000 firmast, mis tegutsevad maksuparadiisideks peetavates riikides ja territooriumitel. Dokumente endid oli 11,5 miljonit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles