Sipilä: Soome ei saa enam vanaviisi jätkata (2)

Liis Kängsepp
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome peaminister Juha Sipilä
Soome peaminister Juha Sipilä Foto: Sander Ilvest

Soome on juba mitu aastat madalseisus, kuid uut ühiskondlikku kokkulepet, kuidas majandusele hoog sisse saada ja tööturule rohkem paindlikkust tuua, pole seni sündinud ning reformidele ärgitav Juha Sipilä valitsus pole aasta jooksul tööturu osalistega kokkuleppele jõudnud. Aprillis arvas peaaegu 70 protsenti soomlastest, et Sipilä valitsus on teinud halba või peaaegu halba tööd.

-Digiallkirjastasite täna (teisipäeval – toim) lepingu, et Eesti ja Soome digitaalne andmevahetus ja e-teenused käivitada. Korra meie riigid juba allkirjastasid lepingu hakata e-riigi arendamisel koostööd tegema, see oli kolm aastat tagasi. Miks me ei saa endiselt minna Eesti digiretseptiga Helsingi apteeki?

Need protsessid võtavad palju aega. Oleme nüüd oma e-retsepti süsteemi valmis ehitanud. Samuti on automatiseeritud meie maksusüsteem. See on Soomele ja muidugi ka Eestile väga tähtis, et oleksime esimesed riigid, kus oleks info vahetamisel ja ühise võrgustiku ehitamisel piiriülene koostöö. Teil on X-tee ja meil on Soomes samasugune süsteem. Hakkame vahetama maksualast infot. Erasektorile toob see tulevikus kaasa palju võimalusi. Mõlemal riigil on praegu koostöö tegemiseks paremad võimalused kui kolm aastat tagasi, mil otsustasime koostööd alustada. Meil on rohkem infot ja platvorm on nüüd ka Soomes valmis. Nii et meie platvormid on nüüd valmis piiriüleseks koostööks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles