Teliast lahkuv Mürk-Dubout: mul oli Strömbergiga hea koostöö

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piret Mürk-Dubout
Piret Mürk-Dubout Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Telia Eesti juhatuse liikme koha ülehomme maha paneva Piret Mürk-Dubout hinnangul tingis tema lahkumise ettevõttes käivad muutused ja asi pole koostöö puudumises ettevõtte uue juhi Dan Strömbergiga.

Olete väga kaua kontsernis erinevatel ametikohtadel töötanud - kas lahkumine praegu tuli teile ootamatult, oli see pikemalt kaalutletud otsus, kellelt tuli algatus või kuidas seda põhjendati?

Meil on Dan Strömbergiga olnud hea koostöö. Organisatsioonis on käsil mitmed struktuursed muudatused ning minu otsus lahkuda sündis ühises arutelus.

Kuna lahkujaid on mitu, siis kuidas Teile tundub, mis Telia juhtkonnas praegu toimub - kas uue juhi meeskonna kokkupanemine, oli küsimus vaid mõnes persoonis, kas plaanid ja strateegia on kardinaalselt uuenemas või hoopis midagi muud?

Iga uus juht soovib oma meeskonna ise valida, kui selleks on võimalus. Telia Eesti uuenenud juhtkonnas on vanemaid olijaid ja uusi tulijaid üsna võrdses koguses. Nagu varem mainisin, on ettevõte praegu ka laiemalt oma struktuuri üle vaatamas, ning oli sobiv hetk teha n-ö kõik muutused korraga. Äristrateegias kardinaalseid muutuseid pole kindlasti plaanis. Telia Eesti missioon on endiselt see, et Eesti oleks parem paik elamiseks ja töötamiseks. Loodan väga, et Telia jääb ka edaspidi panustama laiemalt Eesti ühiskonna arengusse ning digitaalsetesse lahendustesse. 

Kuidas Telial praegu läheb teie töö spetsiifikast lähtudes – kas lahkute kerge või raske südamega?

Väga hästi läheb ja selles mõttes lahkun kerge südamega. Telekomisektoris on alati põnev ja väljakutseterohke olnud ning seetõttu on see  ka mind professionaalselt nii pikki aastaid köitnud. Peab olema võimekust, soovi ja paindlikkust muutuda ning pidevalt areneda. Eriti hea meel on mul sellest, et Telia bränd on turul väga lühikese aja jooksul väga hästi ja soojalt vastu võetud.

Mis saab edasi Teie karjääriga – kas näiteks sadama ja raudtee ühisteenus võiks olla väljakutset pakkuv valdkond?

Praegu tahan korraks aja maha võtta ning lastega rohkem aega veeta. Ilus kevad ja suvi on ees. Aga kindlasti vaatan ka ringi uute huvitavate väljakutsete suunas – vaatame, mis elu toob!

Piret Mürk-Dubout asus toonases Elionis kommunikatsioonidirektorina tööle juba 1999. aastal. Aastatel 2004–2011 oli ta EMT juhatuse liige ja turundusdirektor ning 2007–2011 Eesti Telekomi strateegiadirektor turunduse ja müügi alal. Aastatel 2011 kuni 2014 oli ta TeliaSonera Grupi äriarenduse üksuse juht. Mais 2014 naases ta Rootsist Eesti Telekomi erasegmendi ja turunduse üksust juhtima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles