Uued tooted: ohtralt liha, kastmeid ja jäätist

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grill-liha on eestlaste suveõhtute asendamatu kaaslane.
Grill-liha on eestlaste suveõhtute asendamatu kaaslane. Foto: Vida Press

Algava suvehooaja eel on mitmed Eesti tootjad toonud poelettidele uusi maitseid, mida võib varuda näiteks grillimisõhtuks.

Rannarootsi lihatooted

Algaval grillhooajal võib poelettidelt leida paarkümmend grilltoodet Rannarootsi Lihatööstuselt. Uute maitsetena on lisandunud näiteks Usbeki šašlõkk, Armeenia grill-liha ja grillfilee.

Usbeki šašlõkk on maitsestatud vürtsidega, marinaadile annab viimase lihvi just idamaine koriander. Armeenia grill-liha omapäraks on tavalisest veidi paksemad viilud, millel ühes ääres väike pekiriba – see kindlustab, et grillimisel jääb liha mahlaseks. Grill-liha on valmistatud seavälisfileest ning sellele on antud armeeniapärane mekk soola, pipra, sibulapüree ja tilga äädikaga. Uuena lisandus ka grillfilee, mille terve tükk tuleb grillile panna. Seetõttu kulub liha valmimiseks küll veidi rohkem aega (25–35 minutit. Suussulava liha saamiseks tuleb fileel lasta pärast grillimist 15 minutit järelküpseda ja viis minutit puhata. Ahjus valmib liha 200°C juures 50 minutiga.

Salvesti kastmed ning Põnni tootesari

Salvesti tootevalikusse on lisandunud uued kastmed, mis sobivad nii liha- ja kalaroogade kõrvale kui ka lisandiks võileibadele. Uues kastmesarjas on neli toodet: kodumaine rohke tomatisisaldusega ketšup, mustsõstraseemnetega BBQ mustasõstrakaste, sinepiseemnetega vürtsitatud sinepikaste ning tartar kaste kurgitükkidega. Kõik Salvesti uued kastmed on naturaalse ja puhta maitsega ega sisalda säilitusaineid.

Salvesti Põnni tootesarja valikusse on jõudnud uued näputoidud – Neljaviljakrõbuskid ja Kamapallid. Mõlemad tooted on sobilikud imikutele peale kaheksandat elukuud. Põnni näputoidud on laktoosivabad ning rikastatud B1-vitamiiniga. Need ei sisalda piimavalku, muna ega sojavalku ning neile ei ole lisatud soola ja suhkrut.

Farmi Kreeka jogurt

Farmi piimatööstuse Kreeka jogurt on poelettidel nüüdsest ka mee lisandiga. Naturaalne ning hapukas Kreeka jogurt on oma topsi kaane alla koondanud eestimaise Võrumaalt pärit mee. Jogurt on valmistatud termostaatmeetodil Eesti koorest. Kui tavapäraselt tehakse jogurt valmis spetsiaalses jogurtitankis ning seejärel villitakse topsidesse, siis termostaatjogurti tegemisel toimub toote hapendamine topsis. See tehnoloogia ei lõhu jogurti struktuuri ning võimaldab säilitada toote konsistentsi. Jogurtite valmistamisel pole kasutatud paksendajaid, tärklist  ega stabilisaatoreid. Ka jogurti kõrval olevad mesi ja moosid on ilma igasuguste lisanditeta.

Premia jäätised

Premia lisas Eriti Rammusa tootesarja Eesti turul ainulaadse sefiirimaitselise jäätise, millega tähistab jäätisevabriku 60. juubeliaastat. Eriti Rammusa jäätisesari uuenes kokku kaheksa jäätise võrra. Nii maitselt kui konsistentsilt sefiiri meenutava jäätise muudab eriliseks ka uue kujuga vahvlitops, sefiiritorti meenutav jäätisekuhi ja jäätise sees olev vaarikamoosi täpp. Lisaks vahvlitopsile on sefiirijäätis saadaval ka šokolaadiglasuuriga kaetud pulgajäätise kujul ning üheliitrises perepakendis, mille puhul on sefiirijäätise sisse lisatud ka vahukommid.

Eriti Rammusa sarja lisandusid veel metsmaasika- ja mustikajäätis ning vanillijäätis šokolaadilaastudega. Metsmaasikajäätis on saadaval ka liitrises pakendis ning vanillijäätis on nüüd saadaval ka piimašokolaadi maitselise glasuuriga kaetud pulgajäätise kujul.

Kane’s karastusjoogid

Kane’s on Californiast alguse saanud karastusjookide bränd. Äsja omandas kaubamärgi ning jookide tootmise ja müügilitsentsi kodumaine joogitootja A. Le Coq. Eesti poelettidele jõuab kaks erinevat maitset – sidrun ning koola-, ürdi- ja tee maitsekombinatsioon. Kane’si karastusjoogid on müügil 0,33 l klaaspudelites.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles