Maailma kalleim teemant müüdi 63,1 miljonit dollari eest

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juuni lõpus Sotheby's oksjonile minev teemant Lesedi La Rona.
Juuni lõpus Sotheby's oksjonile minev teemant Lesedi La Rona. Foto: SCANPIX

Maailma suurimate teemantide hulka kuuluv 813 karaati kaaluv teemant müüdi 63,1 miljoni dollari eest Dubais asuvale ettevõttele, kirjutab ajakiri Fortune.

Vääriskivi leidis Botswanast eelmise aasta novembris Kanada ettevõte Lucara Diamond, kes pani sellele nimeks Tähtkuju (The Constellation).

Päev enne The Cosntellationi leidmist, leidis ettevõte veel suurema kivi, 1109 karaadi suuruse teemandi, mille nimi on Lesedi La Rona. See kivi peaks minema Sotheby’s oksjonile 29. juunil.

The Constellationi hinnaks kujunes märkimisväärsed 77 649 dollarit karaat, mis on arvestades olukorda toorteemantide turul väga hea hind. The Wall Street Journal kirjutas täna, inflatsiooniga korrigeerituna, on toorteemantide hinnad on kukkunud viimase 30 aastaga 80 protsenti.

Maailma suurim teemant on Cullinan kaaluga 3106 karaati (621,2 grammi). See leiti Lõuna-Aafrika Vabariigis 1905. aastal.

Üks karaat on 0,2 grammi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles