Saksa asekantsler asus pooldama Kreeka võla vähendamist (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asekantsler Sigmar Gabriel, kantsler Angela Merkel ja Baieri liidumaa esindaja Horst Seehofer
Asekantsler Sigmar Gabriel, kantsler Angela Merkel ja Baieri liidumaa esindaja Horst Seehofer Foto: SCANPIX

Kui Saksamaa kantsler Angela Merkel ja rahandusminister Wolfgang Schäuble on seni kindlalt olnud vastu Kreeka võla vähendamisele, mida nõuab Rahvusvaheline Valuutafond (IMF), siis nüüd asus Kreeka võla kärpimist toetama Saksamaa sotsiaaldemokraadist asekantsler ja majandusminister Sigmar Gabriel.

«Me peame aitama Kreekal võlga vähendada, sest liigne säästlikkus võib tappa Kreeka majanduse hapra toibumise,» ütles ta Berliinis peetud kõnes, vahendab BNS.

Tema sõnul aitaks see ühtlasi Kreeka probleemi Brüsseli päevakorralt maha võtta, vastasel korral tuleb iga aasta uuesti arutada Kreekale uute võlgade andmist, et ta saaks nendega kustutada vanu võlgu.

Gabriel tõdes, et pärast paljusid kriisiaastaid on Kreekas esimest korda näha majanduse olukorra paranemist.

Majandusministeeriumi pressiesindaja Beate Braams ütles, et Gabriel esitas oma seisukoha sotsiaaldemokraatliku partei esimehena.

Merkeli pressiesindaja Steffen Seibert kinnitas, et Saksa valitsuse seisukoht ei ole muutunud ning et Kreeka võlgade kärpimine ei tule jutuks enne, kui Kreeka on reforminõuded täitnud.

Euroala rahandusministrid arutavad esmaspäeval Kreeka reformide edenemist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles