Osalusveebis soovitatakse riigil naastrehvimaks kehtestada

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naastrehv.
Naastrehv. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees.

Osalusveebis «Teeme koos» soovitatakse riigil majandusolukorra parandamiseks naastrehvidele aktsiisimaks kehtestada.

Idee algataja märgib põhjenduseks, et rõhuva enamiku ajast kulutavad naastrehvid teid, muutes neid liiklusohtlikumaks ja sõidukvaliteeti halvemaks.

«Aktsiisi suurus peaks minimaalset hüvitama kahju, mis naastrehvi kasutamisest sünnib. Aitaks ka kenasti eelarve tasakaalu parandada,» lisab algataja.

Idee on seni leidnud neli poolt- ja ühe vastuhääle.

Osalusveebis on tehtud ka ettepanek, kuidas valitsus lastetoetuse ümber suunama peaks.

300-kroonine toetus soovitatakse ümber suunata lasteaeda või kooli. Idee algataja sõnul võiks raha suunata mitte lapsevanema arvele, vaid lasteaia või kooli vastavasse fondi, kus seda lapse (või õpetajate) hüvanguks kasutataks.

Ettepanek on saanud kaks poolt- ja ühe vastuhääle. Näiteks tõdeb üks mõtet kommenteerinud inimene, et kuna kõik lapsed ei käi lasteaias, on idee esialgu toores.

Osalusveeb annab võimaluse kaasa rääkida ühiskonnas toimuva suhtes ning esitada valitsusele ettepanekuid. Muu hulgas saab seal koguda allkirju kodanikualgatuse toetuseks ja avaldada arvamust töös olevate eelnõude suhtes.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles