Statistika: mehed lähevad kindlustusele rohkem maksma

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Swedbank Life Insurance SE esimese kvartali statistikst selgus, et meestega juhtub rohkem traumasid kui naistega, seega meeste osakaal elukindlustusjuhtumitest on üle 70 protsendi.  

Swedbank teatas, et keskmiselt jõuab elukindlustuse kahjukäsitlusse kolm traumajuhtumit päevas. Suurimaks väljamakseks oli 5600 eurot, mil kannatanu sai kakluses tõsiseid vigastusi. Traumakindlustus hüvitab tekitatud sissetuleku languse ja on ka mõeldud valurahaks.

Peamiseks traumakaitse väljamakse põhjusteks olid nikastused, luumurrud ja haavad kirurgilise ravi ehk õmblusega. Suuremad väljamaksed on valdavalt seotud kukkumistega trepil või libeduse tõttu saadud traumadega. Ilmade soojenedes sagenevad õues sportimisega ja ehitustöödega seotud vigastused.

Swedbanki elukindlustuse valdkonnajuhi Kadri Rummi sõnul ei saa siiski liialt kaugeleulatuvaid järeldusi selle statistika põhjal teha, sest portfellis on elukindlustuslepingu sõlminud klientidest naiste osakaal mõnevõrra väiksem – 41 protsenti. «Samas on teada, et naised hoolivad oma tervisest enam ja on ka ettevaatlikumad. Seetõttu on ka vigastussurmasid ja tõsiseid haiguseid nende puhul vähem. Kindlasti tasuks aga veelkord üle korrata, et keegi meist pole ootamatute haiguste ja õnnetuste eest kaitstud,» lisas Rumm.

Ühtekokku maksis Swedbanki elukindlustus esimesel kvartalil riskielukindlustuse lepingute alusel välja 243 000 eurot ehk ligi veerand miljonit, suurim kindlustushüvitis surmajuhtumi korral oli 35 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles