Keskkonnaameti kannatus Paikre prügila osas katkes

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sorteerimisliin Paikre prügila sorteerimisjaamas
Sorteerimisliin Paikre prügila sorteerimisjaamas Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Keskkonnaamet keelas Pärnumaal tegutseval Paikre prügilal olmejäätmeid ladustada, sest ettevõte pole lubatud sorteerimisliini tööle saanud.

«Kindlasti on see jäätmeturul oluline pretsedent, mis aitab turgu korrastada ja läbipaistvamaks muuta, kuid ennekõike puudutab otsus siiski Paikre prügilat ja nende edasist tegevust,» ütles konkurendist eraettevõtte Ragn-Sells juhatuse esimees Rain Vääna, vahendab Äripäev.

Keskkonnaamet muutis märtsi lõpus Pärnu linnale ja Paikuse vallale kuuluva äriühingu Paikre prügila kompleksluba, kuna Paikre prügila ei olnud alustanud jäätmete nõuetekohase sortimisega. Lisaks võeti prügilalt õigus ladustada biolagunevaid köögi- ja sööklajäätmeid, sest keskkonnaameti hinnangul pole ettevõttel selleks sobivat tehnoloogiat.

Keskkonnaministeeriumi jäätmeosakonna juhataja Peeter Eek selgitas, et kui Paikre saab oma sorteerimisliini tööle, siis lähevad segaolmejäätmed taaskasutusse: «Kui nad seda ei suuda, siis lähevad segaolmejäätmed kõrvaldamisse, mille pealt nad peavad maksma saastetasud või transportima prügi Iru põletustehasesse, kus tuleb maksta teenustasu.»

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles