Tahvelarvutitest ei saanud Soomes jõulumüügihitti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See mees on iPadi ostuga rahul
See mees on iPadi ostuga rahul Foto: Paul Sakuma/AP

Helsingin Sanomate teatel jäi suuremates tehnikapoodides detsembris tahvelarvutite müük oodatust tagasihoidlikumaks, kuid Apple`i firmakaupluse teatel läheb iPad müügiks mühinal.

Apple iPad, mis on tuntuim tahvelarvuti, tuli Soomes müügile detsembri alguses. Neljandikku Soome turust omav kodutehnikakauplus Gigantti müüs detsembris 1300 tahvelarvutit, millest 90 protsenti olid Apple`i omad.

Samal ajal müüs Gigantti sülearvuteid 8200 tükki. Gigantti juhataja Irmeli Rytkönen nimetab melu tahvelarvutite ümber ülespuhutud mulliks.

Soome pressis liikusid detsembri keskpaiku arvamused, et pärast jõule on tahvelarvuteid müüdud kogu riigis kümne tuhande ringis.

Kodutehnikakaupluste kett Expert teatas, et tahvelarvutid pole olnud selline müügihitt, kui oleks võinud arvata, kuid läbimüügi võib lugeda siiski rahuldavaks. Kuna Expert-poodides on praegu jõulujärgsed hinnaalandused, on alandatud hinnaga tahvelarvuteid müügiks läinud sadakond tükki päevas.

Apple firmakaupluse MacPeople juhataja Jan Strömberg aga sõnab, et iPade on müüdud «üle mõistuse palju». Küsimusele, palju täpselt, vastab Strömberg, et müüdud on tuhandeid iPade. Ta lisab, et nii mõnigi ettevõte on soetanud moekaupa kahesajaste partiide kaupa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles