Tööandjad küsivad valitsuselt odavat välistööjõudu (9)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Allikas: Postimees

Odavale võõrtööjõule tuleb anda roheline tuli, milleks peab loobuma vähemalt riigi keskmisest töötasust lähtumise nõudest, seisab tööandjate keskliidu poolt peaminister Taavi Rõivasele saadetud kirjas.

Tööandjad soovitavad välistööjõu värbamisel kehtestada kohustuslikuks miinimumpalgaks valdkonna keskmise töötasu, mis oleks oluliselt suurem leevendus kui valitsuse poolt välismaalaste seaduse eelnõuga kavandatav muudatus.

See tähendab, et näiteks õmblusettevõte saaks mõnest Euroopa Liitu mitte kuuluvast lähiriigist tuua töötajaid 650 euro suuruse palga peale. Praegu kehtiva seaduse järgi tuleks õmblejale maksta 1,24-kordset keskmist palka, mis oleks õmblustööstuse palgatasemest rohkem kui kaks korda suurem – 1320 eurot kuus. Valitsuse kavandatav muudatus langetaks palganõude seevastu eelmise aasta statistika kohaselt 1065 euroni kuus, mis aga oleks õmblustööstusele konkurentsis püsimiseks ikkagi liiga kõrge.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles