Net Group tõstab palka igal aastal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Net Group tõstab palka igal aastal
Net Group tõstab palka igal aastal Foto: Toomas Huik

Tarkvara valdkonnas tegutseva Net Grupi tegevjuhi Priit Kongo sõnul tõuseb ettevõttes palk igal aastal ja nii ka tänavu.

«Igal aastal toimub töötajatega arenguvestlus, kus palganumbrid üle vaadatakse. Seda tehakse palgataseme hoidmiseks,» sõnas Kongo.

See, kui palju palk tõuseb, sõltub Kongo sõnul ametipostist. «Arhitektide, analüütikute palgad tõusevad igaaastaselt umbes viis protsenti, keskmine palgatõus on aga poolteist protsenti,» ütles Kongo.

IT sektoris ei tule palgatõusu surve mitte sellest, et inimesed tahaksid välismaale kõrgema palgaga tööle minna vaid ka Eestis on umbes 1000 inimest puudu ning surve palku tõsta on suur. Brutopalk jääb ettevõtte juhi sõnul 1000 ja 3000 euro ehk umbes 15 000 ja 45 000 krooni vahemikku.

CV Keskuse detsembris tehtud tööturu-uuringust selgus, et üle viiendiku ettevõtetest kavatseb järgneva poolaasta jooksul palkasid tõsta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles