Vene inspektorid tulevad lähiajal nii Eesti kui Läti kalakombinaate kontrollima (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetkel on Venemaa kehtestanud Läti kalakonservidele sisseveokeelu.
Hetkel on Venemaa kehtestanud Läti kalakonservidele sisseveokeelu. Foto: Maksim Blinov/RIA Novosti

Venemaa toiduohutusameti Rosselhoznadzor esindajad soovivad kontrollida nii Eesti kui Läti kalakombinaate, et selle järel otsustada, kas nende kalatoodete impordikeeld tühistada või mitte.

Rosselhoznadzor on lisaks Lätile ka Eestile teada andnud, et soovib ja kavatseb siinseid kalakombinaate inspekteerima tulla. «Inspektsiooni täpse tähtaja on Rosselhoznadzor lubanud teatada pärast 10. maid,» ütles veterinaar- ja toiduameti peadirektori asetäitja Olev Kalda BNS-ile.

Lähiajal soovivad Rosselhoznadzori esindajad kontrollida ka Läti kalakombinaate. Sealse visiidi aja ja külastatavate kombinaatide nime plaanib amet samuti teatada lähiajal, öeldi Läti veterinaar- ja toiduametist BNS-ile.

Rosselhoznadzor peatas eelmise aasta 4. juunil Läti ja Eesti kalatoodete impordi, väites, et riikide toodang ei vasta Venemaa veterinaar- ja sanitaarnõuetele.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles