Rae vald peab toime tulema praagiga kahe kooli ehitusel

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praagi hulk Rae valla Järveküla kooli konstruktsioonis pole veel teada.
Praagi hulk Rae valla Järveküla kooli konstruktsioonis pole veel teada. Foto: Tairo Lutter

Peale selle, et Nordecon avastas suure koguse ohtlikke praakplokke Rae valla Järveküla kooli ehitusel, kerkis samas vallas küsitava väärtusega materjalist ka Vaida põhikooli söökla.

«Olukorras, kus oleme endale teadmatult kasutanud Vaida põhikooli söökla ehitamisel ebakvaliteetseid plokke, pole praegu veel selget lahendust,» ütles ehitusettevõtte Parmeron juhatuse liige Rein Olesk. «Järgmisel nädalal teeme tootmisnõupidamise, kus otsustame, millise sõltumatu eksperdi me palkame, et teha täiendavad tugevusarvutused, otsustamaks, kas peame tehtud töö maha lammutama või saame olukorda väikeste parandustega päästa. Õnneks on tegemist ühekorruselise hoonega, mis ei ole määratud kandma suuri koormusi.»

Kuna tehnilise järelvalve amet pole praakplokkide avastamisega seoses seni ühtegi ettekirjutust teinud, jätkab Parmeron Vaida kooli ehitamist plaanipäraselt ega katkesta tegevust. Kooli uue söökla seinad on üles laotud, laepaneelid paigaldatud ja valmistutakse katuse rajamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles