Ehitusturg sunnib Merkot muutustele (1)

Siiri Liiva
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merko Ehitus.
Merko Ehitus. Foto: Erik Prozes

Ehitusturu langus ja avaliku sektori nõudluse vähenemine sunnib Merko Ehitust senisest rohkem tootearendusele mõtlema, samuti otsib ettevõte uusi võimalusi Skandinaavia turgudelt.

«Pealinnas ringi sõites võib kraanasid nähes arvata, et kõik on hästi, aga statistikas see ei kajastu,» ütles Merko Ehituse juhatuse esimees Andres Trink kolmapäeval aktsionäride koosolekul, vahendab Äripäev. Ettevõte teenis eelmisel aastal 251 miljonit eurot müügitulu, kuid olukord ehitusturul on tema sõnul palju muutunud.

«Eelmisel aastal purjetasime vastutuules, ehitusturg on olnud alates 2014. aastast languses ning seda kõige rohkem just Eestis,» viitas Trink probleemile. Tringi sõnul valmistab ehitussektorile kõige suuremat peavalu teadmine, et riiklikke tellimusi on viimastel aastatel oluliselt vähemaks jäänud: «Euroopa Liidu rahade kasutustempo osutus aeglasemaks, kui me lootsime.»

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles