OECD: Brexit kahandaks brittide sissetulekut (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia kodanikel on võimalus raha eest mõne teise ELi liikmesriigi kodakondsus omandada.
Suurbritannia kodanikel on võimalus raha eest mõne teise ELi liikmesriigi kodakondsus omandada. Foto: iea.org.eu

Juhul kui Suurbritannia peaks rahvahääletuse tagajärjel Euroopa Liidust (EL) lahkuma, kaotaks iga Briti palgatöötaja oma sissetulekust aastani 2020 ühe palga aastas, öeldakse Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) analüüsis.

Umbes samasugust seisukohta on väljendanud Briti rahandusminister George Osborne, kelle andmetel vähendaks EL-ist väljaastumine ehk Brexit Briti kodumajapidamiste tulu aastas 5400 euro võrra, vahendab BNS. 

Brexiti pooldajate sõnul EL-ist välja astudes midagi suurt ei muutu. OECD seda ei kinnita, vaid väidab, et edasised kaubanduslepped EL-iga jäävad halvemaks kui praegused.

Brexiti pärast on murelikuks muutunud 1,2 miljonit väljaspool riiki ehk teistes EL-i riikides elavat ja töötavat britti. Näiteks Prantsusmaal elavad britid on enne 23. juuni rahvahääletust hakanud agaralt hankima Prantsuse passe, kirjutab Bloomberg News.

Mures on ka pool miljonit Hispaanias elavat Briti pensionäri. Nad kardavad, et kui Suurbritannia peaks EL-ist lahkuma, siis ei saa nad end enam Hispaania ravida, vaid peavad seda tegema kodumaal. Juba on sajad pesnionärid hakanud kaaluma Suurbritanniasse tagasi kolimist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles