Riigikohus võttis menetlusse kaebuse Halinga saneerimiskava kohta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikohus: õppekeele määrab riik
Riigikohus: õppekeele määrab riik Foto: «Reporter» / Kanal 2

Riigikohus võttis esmaspäeval menetlusse Dimela AS-i, Baltic Agro, AS-i Remedium, Agrochema Eesti OÜ, Agrotrade OÜ, Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu, AS Oilseeds Trade'i ja Older Grupp OÜ kaebuse Halinga OÜ saneerimiskava tühistamiseks.

Varem ei ole kohtud ettevõtete taotlust arvesse võtnud ja hetkel ettevõtte saneerimiskava kehtib. "Ega meie huvi ei ole see, et ettevõttel halvasti läheb või et see saneerimine kuidagi ebaõnnestuks. Meie seisukoht on algusest peale olnud, et see saneerimiskava oleks võinud mõistlikum olla," ütles AS-i Dimela tegevjuht Oliver Kullman ütles BNS-ile.

Tema sõnul on saneerimismenetluses võimalik kasutada erinevaid parameetreid, et teised võlausaldajad [peale suurima võlausaldaja SEB Panga] oleks paremini koheldud. "See on meie mure olnud," märkis ta.

«Vaidlus ei käi selle ümber, et me midagi rohkem tahaks, vaidlus käib selle ümber, et kui võlausaldajaid koheldakse erinevalt, siis peaksid nad hääletama eraldi rühmades ja kõik võlausaldajad peavad saneerimisega nõus olema,» rääkis Kullman. Ta lisas, et antud juhul pandi pank samasse rühma, kus olid kõik ülejäänud, ja kuna panga nõue on niivõrd suur, piisas vaid tema häälest, et asi läheks läbi.

«See tundus ebaõiglane, kuna pank saab kogu raha ja ülejäänud saavad poole [oma nõudest], kusjuures panga jaoks on nagunii tegemist pikaajalise laenuga ja ta ongi harjunud ootama oma raha, teised tarnijad, kes on pannud maksetähtajaks 30 päeva, aga ootavad viis aastat. See, kas pank ootab viis aastat või ootavad nemad viis aastat, on natuke erinev olukord. Me ei olnud nõus sellega, et kõiki on võrdselt koheldud,» rääkis ta.

Meedia vahendusel on viimasel ajal levinud ka kuuldused, et saneerimismenetlus ei lähe kuigi hästi ja Halinga ei pruugi pankrotist pääseda. «Sellised kuuldused on, mina ei oska seda kommenteerida. Ma loodan, et neil läheb päeva lõpuks hästi ja nad suudavad oma tegevust jätkata, aga see peab toimuma mõistlikel tingimustel,» ütles Kullman.

Varasema info kohaselt oli Halingal kohustusi üle 11 miljoni euro ja suurimaks võlausaldajaks saneerimismenetluses oli SEB Pank.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles