Kriis: üldist palgakasvu ei tule enne 2012. aastat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti tööandjate keskliidu juht Tarmo Kriis
Eesti tööandjate keskliidu juht Tarmo Kriis Foto: Priit Simson

Kuigi osades sektorites võivad palgad juba praegu tõusnud olla, ei näe tööandjate keskliidu juht Tarmo Kriis üldist palgatõusu enne 2012. aastat.

«Üldisest kogu riiki haaravast töötasude tõusust saab rääkida alles siis, kui tööpuuduse tase langeb 10 protsendi peale, mis on Eesti jaoks üsna tavapärane määr olnud läbi aegade,» rääkis Kriis intervjuus «Terevisioonile», vahendavad ERRi uudised.

Tööandjate esindaja märkis, et juba leidub sektoreid, kus palku on kergitatud: «Töötlev tööstus veab täna majandust - need sektorid, mis on avatud välismõjudele, mis ise ekspordivad ja kus on kasv, sinna see palgatõus liigub. Avalikus sektoris, ma loodan, et seda ei teki.»

Hinnatõusust rääkides sõnas Kriis, et see käib alati majandustõusuga kaasas ning tuletas meelde, et peaaegu kogu Eesti taasiseseisvumise järgsel ajal on aastane hinnatõus olnud kolm protsenti või üle selle.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles