Kataloogitaim ei pruugi talve üle elada

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täisõites sinivihm on väga kena, ainult Eestis ei hakka see kunagi nii õitsem akui kataloogipildilt paistab.
Täisõites sinivihm on väga kena, ainult Eestis ei hakka see kunagi nii õitsem akui kataloogipildilt paistab. Foto: SCANPIX

Tuntud dendroloogi Aino Aaspõllu hinnangul petab hobiaednikele haruldasi taimi pakkuv värvikirev kataloog Aiasõber ostjaid, kuna pakub Eesti kliimasse sobimatuid sorte.

«Eestis on istikuostjaid väga lihtne petta, sest inimesed ei tunne taimi ja usuvad siiralt, et see kataloogis reklaamitud, kaugelt lõunast toodud taim kasvab ka järgmisel kevadel ja õitseb nii ilusti kui reklaampildil,» kirjutas dendroloog Aino Aaspõllu ettevõttele Aiasõber saadetud kirjas.

Dendroloogi sõnul võib praegu istikuid lõunast sisse tuua ja müüa igaüks, kes viitsib. «Eriala tundvate inimeste jaoks oli see šokk, sest kuidas saab üks ametlik puukool müüa prahipaikade umbrohtu: punast leedrit, sookaske hekiks jne,» oli ta nördinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles