Lugeja küsib: kas idufirma lubadusi võib uskuda?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bike-ID
Bike-ID Foto: Bike-ID

«Bike-id vahendab rattakindlustust, aga nad ei ole litsentseeritud kindlustusagent. Ehk kas tegelikult selline rattakindlustus siis on üldse toimiv?» küsib rattur.

Vastab finantsinspektsiooni pressiesindaja Livi Vosman.

Bike-ID OÜ puhul on tegemist If P&C Insurance AS-i kindlustusagendiga. Praeguseks on ta ka finantsinspektsiooni vastavasse nimekirja kantud ja sellega saab tutvuda siin.

Kindlustusagent üksnes vahendab kindlustusandja lepingut. Lepingu poolteks on siiski kindlustusandja ja kindlustusvõtja ning lepingust tulenevad kohustused kindlustusvõtja ees on kindlustusandjal.

Kindlustusandjatega, kellel on Eestis õigus kindlustustegevusega tegeleda, saab tutvuda inspektsiooni veebilehel rubriigi Kindlustusseltsid all.

Kindlustusvahendajad, kellel on Eestis õigus kindlustusvahendusega tegeleda, on toodud inspektsiooni veebilehel rubriigi Kindlustusvahendajad all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles