CERN eitab tungi teise ilma (5)

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CERN on sünnitanud hulgaliselt sõnademänge.
CERN on sünnitanud hulgaliselt sõnademänge. Foto: waterpoweredcar.com

CERN, nime poolest Euroopa Tuumauuringute Keskus ehk Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire on valmistumas järjekordseks lööktööperioodiks ning vältimatult ka küsimusteks võimaliku tungimise kohta tumedate jõudute territooriumile.

Arvukad kommentaatorid on aastaid esitanud teravaid küsimusi CERNi eesmärkide kohta tungida teise dimensiooni ning võtta ühendust sealpool toimuvaga, kirjutab The Wall Street Journal.

Miks ja kellel tantsib Genfi kampuse territooriumil Hindu hävitusjumalanna Šiva kuju? Miks on CERNi logo kombineeritud numbritest 666, mis viitavad Antikristusele?

«CERNi tuleb väga karta,» (We Should be Very Scared About CERN) hoiatas hiljutise arvamusloo pealkiri Ameerika väljaandes The Daily Reporter, kus kirjutati ettevõtmise potentiaalselt hävitavast mõjust universumile.

Mullusuvel läks juttudega juba nii kuumaks, et CERN leidis vajaliku olevat ametlikult vastata. Septembris postitati tasahilju internetti valimik vastuseid «korduma kippuvatele sürreaalsetele küsimustele», et need internetiotsingutes üles tuleksid.

Oma teadaandes selgitas CERN järgmist: nende tegevus ei ava ust teise dimensiooni, Šiva kinkis neile India valitsus ja see esindab ka elujõudu (ning kujusid on teisigi), ning meie logo peaks kujutama osakeste kiirendit ja mitte saatanat.

Mõnda aega tagasi hakkasid Armageddoniga seotud terminid nagu «kuues pitser» juhatama inimesi Google’i kaardil CERNi asupaika.

«Paljudel sellistel seostel puudub alus,» selgitas CERN.

Nagu nentis Google’i pressiesindaja, «võivad otsinguterminid vahel anda kaardil ootamatuid tulemusi.» Näiteks siis, kui internetis kasutatakse mõne paiga puhul otsingutermineid nagu «uus maailmakord» (New World Order).

Briti IT-uudiste portaali The Register andmetel ütles aga CERNi uuringu- ja teadusarvutuste direktor Sergio Bertolucci juba aastal 2009, et masina abil võib olla võimalik luua või avastada varasemalt ettekujutamatuid nähtusi ehk «tundmatuid tundmatuid» (unknown unknowns), näiteks «uut dimensiooni».

«Sellest uksest võib midagi [sisse] tulla, või me võime midagi selle läbi [välja] saata,» ütles Bertolucci ajakirjanikele CERNi peakorteris toimunud pressikonverentsil. Ütlust kinnitas ka CERNi juhtimiskeskuse spetsialist Dr. Mike Lamont: «Me loodame näha supersümmeetriat ja uusi dimensioone.»

Dr. Bertolucci kinnitas hiljem «avatud ukse» teket, kuid täpsustas, et nad oleksid võimelised hoidma seda lahti «väga lühikeseks ajaks, 10-26 sekundiks, [kuid] selle nullilähedase ajavahemiku jooksul oleks meil võimalus piiluda läbi selle avatud ukse, kas saades sealt midagi [kätte] või saates sinna midagi.» Kuna uks sulguks seejärel taas, «ei ohustaks loomulikult miski meie maailma stabiilsust.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles