Bank of America valmistub võimalikuks Wikileaksi ohuks

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bank of America logo.
Bank of America logo. Foto: SCANPIX

Pärast seda, kui Wikileaksi asutaja Julian Assange lubas eelmise aasta lõpus paljastada tänavu ühe USA panga räpased saladused, hakkas Bank of America valmistuma võimaluseks, et lekkida võivad nende andmed.

29. novembril lubas Wikileaksi asutaja Julian Assange, et võtab sel aastal maha ühe USA suurpanga ja paljastab ühe pangajuhi kõvakettal olevad materjalid.

Päev pärast seda alustas Bank of America mahukat sisejuurdlust ning valmistumist võimaluseks, et Assange mõtles neid, kirjutab New York Times. 15 20st BOA juhist hakkasid läbi kammima tuhandeid dokumente, et saada aimu kahjust, mis nende lekkimisel võib tekkida. Üle vaadati kõik arvuti kaotamise juhtumid ning arvutisüsteemist otsiti märke võimalikust lekkest.

Lehe allika sõnul saab panga juht Brian T. Moynihan regulaarseid raporteid tulemustest.

Pank on kaasanud abi ka välisfirmadest ning arutanud advokaatidega võimalikke kahjusid, mis konfidentsiaalsete dokumentide lekkimisest tekkida võivad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles