Inkasso avalikustab: kes on Eesti tüüpiline võlgnik (3)

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lindorff

Tüüpiline Eesti võlgnik on keskealine, naised ei suuda maksta kataloogikaubamajast tellitud kauba eest , mehed jäävad jänni teleteenuste ja kommunaalteenuste eest tasumisel. Kõige rohkem on võlgnikke Lääne-Virumaal ja kõige vähem Hiiumaal.

58  protsenti võlgnikest on mehed ja 42 protsenti naised, selgub Lindorffi andmebaasi põhjal tehtud ülevaatest. Võlgade keskmine summa ühe inimese kohta võib erineda maakonniti pea kaks korda. Kui Hiiumaal on võlgnevuse keskmiseks summaks 760 eurot, siis Tartumaal pea poole väiksem ehk 430 eurot. Maakondade lõikes on raskusi vanemate arvete tasumisega Põlvamaa elanikel. Alla 25-aastaseid on võlgnike seas kolm protsenti.

Keskmine Harjumaal makseraskustes olev  isik on Lindorfi andmetel 43-aastane, tal on umbes kaks võlgnevust kokku 1000 euro eest. Keskmine võlasumma koos tasumise kohustuse rikkumisega seotud kuludega (viivis, krediidiintress, leppetrahvid jms) on 595 eurot.

Lindorff menetleb Eesti suurimate eraisikust kliendibaasidega ettevõtete maksetähtaja ületanud arveid. Ettevõtte peamisteks koostööparteriteks on telekommunikatsioonivaldkonnas, avalikus sektoris, finants- ja kommunaalsektoris tegutsevad ettevõtted.

Foto: Lindorff
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles