/nginx/o/2012/09/23/1334860t1h52b9.jpg)
Cappuccino on segu vahustatud piimast ja espressost, mille puhul arvatakse sageli, et tegemist on suhteliselt uue kohviga, kuid tegelikult sündis see juba üle saja aasta tagasi.
Cappuccino on segu vahustatud piimast ja espressost, mille puhul arvatakse sageli, et tegemist on suhteliselt uue kohviga, kuid tegelikult sündis see juba üle saja aasta tagasi.
Cappuccino leiutati 20. sajandi alguses nagu espressomasingi, kirjutab Kohvisemu blogi. Itaallased hakkasid mustale kohvile lisama piima ning õige pea sündiski tuntud piimakohv, mis peale loomist kiire populaarsuse saavutas.
Jook sai oma nime kaputsiinlaste ordu munkade ja nunnade kantud kapuutsiga rüü värvist, mis on vägagi eristatav ja 17. sajandi Euroopas tuntigi seda värvi «capuchin» nime all.
1950. aastateni oli cappuccino vaid itaallaste pärusmaa, seejärel hakkasid piimakohvi pakkuma ka britid. Põhjuseks oli fakt, et britid jõid juba aastakümneid oma kohvi ja teed piimaga nagunii ning cappuccino tulek oli loomulik jätk nende kohvikultuuris. Kuigi inglaste seas levis cappuccino populaarsus kulutulena, ei küündinud piimakohvi tuntus veel pikka aega üle Atlandi ookeani.
Retsept parima cappuccino valmistamiseks: