Välismeedia kajastab Eesti eurotsooniga liitumise plusse ja miinuseid

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
A sculpture showing the Euro currency sign is seen in front of the European Central Bank (ECB) headquarters in Frankfurt, December 5, 2010. REUTERS/Alex Domanski (GERMANY - Tags: BUSINESS)
A sculpture showing the Euro currency sign is seen in front of the European Central Bank (ECB) headquarters in Frankfurt, December 5, 2010. REUTERS/Alex Domanski (GERMANY - Tags: BUSINESS) Foto: ALEX DOMANSKI/REUTERS

Mitmed välisriikide uudisteagentuurid kirjutavad Eesti liitumisest eurotsooniga, tuues välja nii liitumise plusse kui ka kitsaskohti, vahendavad ERR Uudised.

Tänane Briti ajaleht Guardian kirjutab , et eurotsoonil on nii palju probleeme, et uustulnuka saabumisest ei tehta väga suurt numbrit, ehkki tavaolukorras oleks Euroopa Liit Eesti ühinemise üle kiidelnud.

Xinhua uudisteagentuur kirjutab, et Eesti ühinemine eurotsooniga ajal, mil selle seisukord on keeruline, saadab kogu maailmale tugeva sõnumi, et Euroopa Liidu riikides on tugev usk nii eurosse kui ka ELi integratsiooniprotsessi.

 Sama portaali teises loos kirjutatakse, et Eesti on kogunud eurokriteeriumite täitmisega rahvusvahelist tunnustust, samas tuuakse välja Danske Banki peaanalüütiku Lars Christenseni arvamust, et euro kasutuselevõtt ei pruugi Eestile positiivse mõjuga olla.
Christenseni hinnangul ei muuda eurotsooni kuulumine eriti midagi, sest lühiajalist kasu sellest ei sünni, kuid tekib risk, et Eesti peab osalema nõrgema eelarvedistsipliiniga eurotsooni riikide abistamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles