2010: tee-ehitushangete sasipundar

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kaitsepolitsei teatas detsembri algul, et uurib võimalikke rikkumisi tee-ehituse riigihangetel. Sihikule võeti Tallinna-Narva maantee Liiapeksi-Loobu teelõigu ehitus ja Tallinna-Tartu maan-tee Aruvalla-Kose lõigu hange.


Kriminaalasjas on esitatud kahtlustused majandusministeeriumi kantslerile Marika Priskele ja maanteeameti peadirektorile Tamur Tsäkkole. Neid kahtlustatakse seotuses riigihangete teostamise nõuete rikkumise, usalduse kuritarvitamise ja konkurentsi kahjustava kokkuleppe sõlmimisega.

Nordecon Infra ASi kahtlustatakse konkurentsi kahjustava kokkuleppe sõlmimise, kooskõlastatud tegevuse ja altkäemaksu andmise katses. Nordecon Infra ASi peadirektorit Erkki Suurorgu kahtlustatakse seotuses konkurentsi kahjustava kokkuleppe sõlmimisega.

Aruvalla-Kose teelõigu puhul avaldasid Priske ja Tsäkko kahtlustuse kohaselt kahele hankel osalejale survet, et need lepiks kokku hanke tulemustes: et Nordecon pakuks Lemminkäinenile kaotusega leppimise eest alltöövõttu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles