Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel
Saada vihje

17 üllatavat asja, mida võib panna sügavkülma

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Hanneli Rudi
Copy
Paljusid külmikus hoitavaid asju võib südamerahuga panna ka sügavkülma.
Paljusid külmikus hoitavaid asju võib südamerahuga panna ka sügavkülma. Foto: SCANPIX

Igal aastal kasvab läänemaailmas toidu hulk, mida läheb raisku. «Väga palju toitu visatakse sel lihtsal põhjusel prügikasti, et inimesed ei adu – seda võib hoida ka sügavkülmas,» rääkis toitumisnõustaja Emma Brown Mirrorile. Samas saab toiduraiskamist lihtsalt vältida, pannes senisest rohkem toiduaineid sügavkülmikusse tallele.

Vein – veinipärast tasub teha sügavkülmas jääkuubikuid, mida on hiljem hea kasutada toitude maitsestamiseks.

Juust – riivige juust ära ja pange see kilekotiga sügavkülma.

Pasta – keetke korraga ära terve pakk ning jahutage see maha. Seejärel saab pasta portsjonite kaupa panna sügavkülma. Eriti hästi sobib see lahendus kaalujälgijatele. Ülesoojendamiseks valage see keeva veega üle või lisage neid otse suppidele või vormiroale.

Banaanid – külmutamiseks sobivad väga hästi üleküpsenud banaanid. Kindlasti tuleb need enne koorida. Külmutatud banaanid on väga hea põhi koduse jäätise tegemiseks.

Keedetud riis – kui keetsite liiga suure koguse, siis ärge visake seda ära. See sobib väga hästi külmutamiseks.

Muna – nende sisu võib valada jääkuubikute kotti nii  ühes tükis, aga ka lahtiklopituna.

Pähklid- sügavkülmutatud pähklid säilivad kauem, sest neid peituv rasv ei rääsu ära.

Värsked ürdid – hakkige, pange jääkuubikute alusele ja valage veega üle ning pange sügavkülma. Neid kuubikuid on mugav kasutada toidutegemisel.

Külmutatud liha – kui see on pärast sulatamist korralikult küpsetatud võib seda taas sügavkülma panna.

Koogid, leivad jms – ärge laske neil ära kuivada, vaid pange sügavkülma. Enne muidugi tasub need ära viilutada.

Sidrun/laim  ning nende koored – selle asemel, et poolikult puuvilja lasta ära kuivada, võib selle hoopis sügavkülma panna.

Kurk – hakkige see ära ja pange jääkuubiku asemel veekannu.

Pesto – värsket pestot on lihtne valmistada ja maitseb hästi, kuid ei säili kuigi hästi. Samas saab seda edukalt külmutada.

Või – kui oled innukas küpsetaja, siis tasub või lõigata portsjoniteks  ja panna sügavkülma valmis. Seda ei ole vaja hiljem isegi mitte sulatada, vaid võib kohe lisada.

Piim – lahtist piima saab edukalt külmutada väikestes anumates.

Sibulad – kui külmkapis ootab oma aega poolik sibul, siis tasub see pigem ära hakkida ja sügavkülma tallele panna.

Küüslauk – nagu sibulat nii ka seda saab edukalt külmutada, nii küüne kaupa kui ka purustatuna.

Tagasi üles