Elisa tugevdas mobiilse interneti võrku Läänemaal ja saartel

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elisa
Elisa Foto: Tairo Lutter / Postimees

Aasta esimeses kvartalis toimunud võrgutööde tulemusel uuendas Elisa Läänemaa mereäärsel alal, Haapsalus ja selle lähiümbruses ning Saaremaal ja Hiiumaal kokku 70 tugijaama, muutes mobiilse interneti võrgu võimsamaks.

«Sisuliselt tegeleme haldusreformiga, sidudes piltlikult öeldes tagamaad keskustega sel viisil, et pakume hõredalt asustatud piirkondades sama head internetiühendust kui suuremates linnades. Keegi ei pea kolima neti puudumise või kehva telefoniside pärast,» ütles Elisa tehnoloogiaüksuse juht Toomas Polli.

Polli sõnul said Haapsalu ja linna vahetu lähedus endale hea 4G LTE leviala – kokku uuendati võrku Läänemaa mereäärsel alal ja Haapsalu piirkonnas 15 asukohas, kus lisati 4G tehnoloogiaid kaheksale tugijaamale.

Hiiumaale lisandus kaheksa 4G LTE tehnoloogiaga tugijaama, samuti viidi seal läbi paar suuremat 3G tehnoloogial põhinevat parendamist, et hiidlaste jaoks Elisa võrgu mahtu suurendada ja mobiilses andmesides tehtavaid toiminguid kordades sujuvamaks muuta. Saaremaale lisas Elisa lisaks olemasolevatele jaamadele 27 uut 4G LTE tugijaama.

Tänu kõigi 70 tugijaama moderniseerimisele parendati kõikides asukohtades ka 3G ja 2G  tugijaamade levitingimusi ning lisaks täiendati 3G tugijaamade mahtusid Kuressaares ja Haapsalus.

Eelmise aasta algusest tänaseni on Elisa võrgutööde käigus uuendusi läbi viinud kokku rohkem kui 1100 tugijaamas üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles