Töötus oli märtsis madalal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui varem rippusid töötukassa stendil eeskätt sellised teated, milles otsiti lihtsama liinitöö tegijaid, siis viimasel ajal on üha enam hakanud tulema pakkumisi spetsialistidele.
Kui varem rippusid töötukassa stendil eeskätt sellised teated, milles otsiti lihtsama liinitöö tegijaid, siis viimasel ajal on üha enam hakanud tulema pakkumisi spetsialistidele. Foto: Elmo Riig / Sakala

Märtsis jäi registreeritud töötus eelneva kuuga sarnasele tasemele. Kuu lõpus oli töötuna arvel 32 638 inimest ehk 5,1 protsenti 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust. 

Märtsis oli kõrgeim registreeritud töötuse määr jätkuvalt Ida-Virumaal (12,4 protsenti) ja Valgamaal (9,5 protsenti) ning madalaim Harjumaal (3,5protsenti ) ja Tartumaal (3,7 protsenti). Enamikes maakondades näitas registreeritud töötus märtsis vähenemise suunda. Siiski kasvas registreeritud töötus olulisemalt Ida-Virumaal (kokku pool protsendipunkti).

 «Eelmise kuu kokkuvõtet vaadates teevad heameelt kaks asja: esiteks on kasvanud pakutavate uute töökohtade arv, mis annab paljudele meie klientidele võimaluse sel kevadel tööle saada ning teiseks see, et vähenenud töövõimega inimesed on meid üles leidnud,» sõnas Töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel.

Kõige suurema osa eelnevalt töötanud registreeritud töötutest moodustasid märtsi lõpus oskustöötajad ja käsitöölised (20 protsenti), lihttöölised (19 protsenti) ning teenindus- ja müügitöötajad (17 protsenti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles