Advokaadid ahastuses: jaapanlased ei käi kohut (2)

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani advokaat büroo reklaamiklipis unistuste kaitsekõnet pidamas.
Jaapani advokaat büroo reklaamiklipis unistuste kaitsekõnet pidamas. Foto: lawyernew.com

Viisteist aastat tagasi käivitas Jaapani valitsus kava eesmärgiga kahekordistada advokaatide arv riigis. 

Ametnikud arvasid, et tark oleks ahvida Lääne õigussüsteemi, kus kohtud löövad rohkem kaasa selliste küsmuste lahendamisel nagu tarbijate turvalisus ja firmade väärteod, kirjutab The Wall Street Journal.

Aga oh häda: Jaapani uued advokaadid leiavad end olukorrast, kus neid pole vaja. Tsiviilnõuete arv pole viimase kümnendiga teps mitte tõusnud. Kuritegevus on rekordmadal ning pankrottide arv kukub kivina.

Paljudel advokaatidel on nutt varuks ja vaesus majas.

«Ütlen ausalt, üha raskem on ots otsaga kokku tulla,» tunnistas Osakas advokaadibürood pidav Shinichi Sakano. Ta juhtis ühtlasi tähelepanu tõsiasjale, et erinevalt ameeriklastest eelistavad jaapanlased asju ise omavahel läbirääkimiste teel lahendada.

Ainsana on tsiviilasjade segmendis tõusuteel perekonnaasjad, näiteks dementsete vanainimeste eestkoste küsimused – üle veerandi elanikkonnast on enam kui 65 aastat vana.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles