USA amet: Enefiti Utah' projekti taristu keskkonnamõju on väike

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia tütarfirma Enefit
Eesti Energia tütarfirma Enefit Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

USA maakorralduse amet avaldas Eesti Energia Utah'i projekti jaoks vajamineva trassikoridori keskkonnamõju hinnangu, mille kohaselt vajamineva infrastuktuuri rajamine olulisi keskonnamõjusid ei oma; projekti kui terviku osas teeb amet otsuse järgmiseks aastaks.

«Keskkonnamõjusid hinnati küll kogu projekti vaatest, kuid maakorralduse ametil on otsustusõigus ainult konkreetselt riigimaid läbivate kommunikatsiooniühenduste osas,» ütles Eesti Energia meediasuhete juht Kaarel Kuusk BNS-ile.

«Avaliku arutelu käigus laekunud kommentaarid vaadatakse sealse maakorralduse ameti poolt läbi ning võetakse arvesse lõpliku keskkonnamõjude raporti avaldamisel, mis peaks eeldatavasti toimuma 2017. aastal,» lisas Kuusk.

Trassikoridori rajataks 19 miili veetrasse, 8,8 miili maa-alused maagaasitrasse, 11,2 miili maa-alused õlitrasse, 5,7 miili teenindusteid ning 30 miili pikkune 138-kilovoldine elektritrass.

Hinnangus on võimalikke tekkivaid mõjusid trassikoridoris hinnatud sobivate meetmete rakendamisel valdavalt väheolulisteks. Samas kogu projekti mõjud koos kaevandamise ja tootmisega on keskkonnale märkimisväärselt suuremad.

Hinnang on avaldatud avalikuks aruteluks, mille osas oodatakse kommentaare 14. juunini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles