Avies sooviks enda asemele Poola lennufirmat, kuid ministeerium ei näe asenduseks võimalust

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stockholmist saabus Tallinna ilma reisijateta Aviesi lennuk.
Stockholmist saabus Tallinna ilma reisijateta Aviesi lennuk. Foto: Liis Treimann

Lennuloa kaotanud Avies plaanib 11.aprillist saartevahelisele liinile panna lende teostama Poola lennufirma Sky Taxi, kuid majandusministeeriumi sõnul ei saa Avies endale asendajat otsida, kuna seda keelab riigihanke kord, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi sõnul on nad saanud Aviesilt taotluse, et Sky Taxi võiks senise lepingu täitmisel osaleda, samas aga ei leia majandusministeeriumi lennundus- ja merendusosakonna juhataja Taivo Linnamägi, et see oleks hanke lepinguga kooskõlas.

«Paraku peab tunnistama, et ettevõtte püüdlus on kiiduväärne, kuid teise lennuvõtte määramine on meie hinnangul riigihankeseadusest tulenevalt lubamatu,» sõnas Linnamägi. Seetõttu ei saa ministeeriumi kinnitada, et SkyTaxi Aviesilt lendude teenindamise üle võtab, mis aga ei tähenda, et Sky Taxi ei võiks uuest hankest osa võtta.

Möödunud reedel tunnistati kehtetuks Aviesi lennusertifikaat 47 leitud puuduse tõttu, tänaseks Linnamäe sõnul neid puuduste kõrvaldamisest teavitatud ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles