Toidukultuuri elavdamiseks hakatakse valima aasta toidupiirkondi

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Maaeluministeerium

Kohaliku toidu tutvustamiseks hakatakse valima Eesti toidupiirkondasid, millest esimeseks saab Hiiumaa, kus 30. aprillil kuulutatakse välja Hiiumaa maitsete aasta.

«Eestis on piirkonniti erinev toidukultuur, peame oskama vaid seda paremini tugevusena esile tuua,» ütles maaeluminister Urmas Kruuse. Ta lisas, et erinevate piirkondade toidukultuuri tutvustamine ja kohalike toodete au sisse tõstmine aitab elavdada ka maapiirkondade majanduselu.

2016. aasta kuulutatakse Hiiumaa maitsete aastaks. «Aasta jooksul võtavad saare toitlustuskohad kohaliku tooraine tugevamalt fookusesse, samuti tuuakse kohalik toit tugevamalt esile Hiiumaa suurüritustel,» ütles maaeluministeeriumi kaubanduse ja põllumajandussaadusi töötleva osakonna juhataja asetäitja Kadi Raudsepp. 

Hiiumaa maitsete aasta kuulutatakse välja 30. aprillil Suuremõisa lossis, kus maaeluminister annab üle 2016. aasta toidupiirkonna tiitli. Hiiumaa maitsete aastat veab maaeluministeerium koostöös MTÜga Eesti Maaturism, Hiiumaa turismiliidu, Hiiu maavalitsuse, Tuuru küla ja Hiiu vallaga.

Lähemalt Hiiumaa maitsete aasta kohta veebilehelt ja Facebookist.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles