Egiptus maksab reisikorraldajatele turistide eest peale

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistidest lage Egiptus
Turistidest lage Egiptus Foto: SCANPIX

Reisifirma saab iga Sharm el Sheikhi ja Hurgadasse viidud puhkaja eest Egiptuse turismiministeriumilt 55 dollarit preemiat, kirjutas Venemaa päevaleht Kommersant.

Ühe Egiptuse reisi eest turismifirmale välja makstav maksimaalne preemiasumma võib olla kuni kolm tuhat dollarit. Varem maksti preemiat ühe turisti kohta 45 dollarit.

Kui esmalt oli selline preemiasüsteem kavandatud jaanuarist kuni aprilli alguseni, siis nüüd otsustati pikendada kuni aprilli lõpuni ning pole välistatud ka edaspidine pikendamine.

Venemaa võimud, mis keelasid Egiptusese reisimise pärast vene turistidega reisilennuki hävimist mullu oktoobris toimunud terrorirünnakus, peavad Egiptuse võimudega läbirääkimisi turusmialase koostöö taastamiseks. Lennureisid Venemaa ja Egiptuse vahel võidakse taastada juba tänavu suveks.

Lisaks lennuohutusele nõuavad venelased, et suurendataks ka igapäevaseid turvameetmeid Egiptuse kuurortides. Kui varem oli Egiptus venelaste peamine puhkuse sihtkoht, siis nüüd propageerivad Venemaa ametnikud kodumaal puhkamise võimalusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles