Eestis avab uksed ainulaadne kohvik

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Põltsamaal endises kohtumajas hakkab tööle kohvik, mis avab uksed vaid ettetellimisel.

Kohviku perenaise Eve Miljandi sõnul tekkis tal plaan selline söögikoht asutada juba mitu aastat tagasi, sest paljud on temalt küsinud, kus võiks olla hubane ja mõnus perekondlikke sündmusi korraldada, kirjutab Vooremaa.

Kohviku avamiseks taotleti ka väikeettevõtlusele mõeldud toetust, kuid selgus, et seda saaks vaid juhul, kui Põltsamaa  elanike arv oleks vähemalt 5000. Appi tuli vanem poeg Alar, kes aitas vanematel rahaprobleemi  lahendada.  

Klubi «§»  on aga veidi teise suunitlusega ning mõeldud privaatsete koosviibimiste korraldamiseks. Eve Miljandi sõnul soovitakse just peielauas omaette olla, ilma et teised söögikoha külastajad koosviibijaid segaksid

Hinnakiri on kohvikul mõistagi olemas, ent perenaise kinnitusel ei ole see n-ö lõplikult lukku pandud, vaid igasse klienti suhtutakse selles osas individuaalselt. Toidud valmistavad kohvikupidajad ise. Kui aga näiteks  keegi soovib kohvikust ainult sooja toidu tellida ja toob külmlauaroad ise kaasa, siis saadakse ka selles kindlasti kokkuleppele.

Uus kohvik on eriline sellegi poolest, et alkoholi siit tellida ei saa, kuid selle võivad kliendid kaasa võtta. Selles osas loodavad kohvikuomanikud muidugi inimeste arukusele ning mõõdutundele.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles